sven

CSR Skåne: REACH, hur ska vi arbeta med kemikalier?

Datum
28 okt 2021 09:00 - 11:30

Beskrivning

Kopia av Kopia av MALL för utskick träff

CSR Skåne arrangerar nätverkstäff om hur vi ska arbeta med kemikalier. Träffens talare kommer inte att närvara på plats och kommer att hålla sina presentationer virtuellt, men du som deltagare har möjlighet att delta live på TEM:s kontor, där vi gemensamt ser träffen virtuellt. 

Anmäl dig online 

Anmäl dig live 

När:
 28 oktober 
Tid: 9.00 - 10.30 
Var: Online / Live (Södra Promenaden 51, Malmö)  
Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 


Hur ska företag arbeta med kemikalier och vem berörs av lagstiftningen?

Vid denna träff pratar vi om företags kemikalieanvändning. Vilka företag som berörs av REACH förordningen, hur lagstiftningen ser ut och vilka krav den ställer. Vi kommer att prata om hur företag praktiskt ska tänka när det gäller att minska miljöpåverkan genom att hitta mer miljövänliga alternativ samt hur företag kan få överblick genom att systematisera sin användning.

  • Kemikalieinspektionen (Helena Dorfh) redogör för Reach-förordningens regler om registrering, utvärdering, tillstånd och begränsningar av kemiska ämnen. Samt vilka krav som finns på användare av kemikalier, vilket inte förekommer i tidigare lagstiftning.

  • RISE  - Substitutionscentrum (Anna Jacobs) kommer att berätta om hur företag kan identifiera onödigt farliga kemikalier genom att hitta bättre alternativ, i allt från produkter till processer. Substitution av oönskade ämnen är en förutsättning för en cirkulär ekonomi, en giftfri miljö och för att stärka Sveriges konkurrenskraft internationellt.

  • Explizit (Karin Bandrup) kommer att prata om praktisk hantering av kemikalier, säkerhetsdatablad och lagarna kring dessa. 

 

MINE 09.05 Varför ska man bry sig om mångfald hur hittar vi drivkraften till att bry oss affärsnyttan Magdalena Nour Axis Communications 09.25 Axis Communications som företag ser för affärsnytta med m


 Frågor eller andra funderingar? Kontakta,  

Kalender CSR Skåne

25 aug
Export & hållbara investeringar
Datum 25 aug 2022 09:00 - 10:30
29 sep
20 okt
Höstfest hos TEM 2022
20 okt 2022 17:00 - 21:00

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.