sven

Green deals - EU gröna giv

Datum
28 maj 2021 09:00 - 10:30

Beskrivning

Green deals traff

Affärsmöjligheter och klimatnytta

Den europeiska gröna given är en tillväxtstrategi som syftar till att göra EU klimatneutralt och utan några nettoutsläpp av växthusgaser till 2050. Målet är att ställa om EU till ett rättvist och välmående samhälle med en modern, resurseffektiv och konkurrenskraftig ekonomi som har frikopplats från resursförbrukning.

För att uppnå denna omställning kommer EU att använda sig av följande politiska verktyg: reglering och standardisering, investeringar och innovation, nationella reformer, dialog med arbetsmarknadens parter och internationellt samarbete. Den europeiska gröna given består av ett flertal mål som bygger på en hållbar omställning av EU:s ekonomi.

InvestEU-fonden kommer att mobilisera cirka 279 miljarder euro i privata och offentliga miljörelaterade investeringar mellan 2021 och 2030. Fonden inbegriper 38 miljoner euro från EU:s budget, vilket utgör en garanti som möjliggör att Europeiska Investeringsbanken (EIB) kan investera i fler, mer riskfyllda projekt och därmed inkludera privata investerare i den gröna given. EU kommer även verka för att det ska bli lättare för investerare och företag att identifiera trovärdiga och hållbara investeringar, som exempelvis en EU-standard för gröna obligationer som underlättar hållbara investeringar samt andra hållbara finansieringsinitiativ som taxonomier, offentliggörande och märkning. Slutligen kommer cirka 25 miljarder euro finansieras genom auktioner på utsläppsrätter i systemet för handel med utsläppsrätter.

Under denna träff kommer vi gå igenom EUs gröna giv och vad man kan förvänta sig av det.


Om du har input, vill delta eller vill bidra vid planering av träffen vänligen hör av dig till

Träffen hålls under förutsättningar att beslut tagits om den kommande gröna given. 

Kalender CSR Skåne

18 feb
Att bedriva ett aktivt klimatarbete
Datum 18 feb 2021 10:00 - 11:30
28 maj
Green deals - EU gröna giv
28 maj 2021 09:00 - 10:30

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.