sven

Klimatfokus

Datum
18 feb 2021 10:00 - 11:30

Beskrivning

Klimat traff

 

Den 18 februari bjuder CSR Skåne in till träff med fokus på klimatarbete

Målsättning: Sverige ska ha noll utsläpp av växthusgaser år 2045. 

2020 skulle bli ett stort år för klimatpolitiken.
Trots hinder fick vi några vinster: EUs klimatlag fastställdes,  EU implementerade den gröna given, Miljömålsberedningen fick i uppdrag av regeringen att ta fram en samlad strategi för att minska klimatpåverkan från konsumtion och regeringen omsatte den klimatpolitiska handlingsplanens över hundra punkter i konkret handling.

2021 hoppas vi bland annat på förhöjda ambitioner och nya nationella klimatplaner i samband med COP26, stärkt klimatarbete i näringslivet med stöd av EUs gröna giv, USA åter skriver under Parisavtalet samt ökad elektrifiering och stöd till hållbara transportsystem. 

Att arbeta med klimatförbättrande åtgärder är något som nog alla har funderat kring, men inte alla tagit steget att utföra. Så hur börjar man för att undersöka sitt klimatavtryck? Hur väljs fokus? Samt, hur kan man vidareutveckla sitt klimatarbete? Vi bjuder in till träff där vi diskuterar dessa aspekter.

Talare

PEAB
Elisabet Stadler, miljöchef
Bolagen inom Peabkoncernen har som målsättning att vara klimatneutrala till 2045. Elisabet presenterar verksamhetens klimatarbete och plan för framtiden.

IVL Svenska Miljöinstitutet
Anders Ejlertsson, Projektledare, hållbara byggmaterial
Lyckad upphandling genom kravställning på klimatförbättrande åtgärder 

Parkering Malmö
Maja Johansson, Miljö- och klimatstrateg
Utveckling av parkeringshus och klimat kan tyckas motsatser. Men Parkering Malmö har tagit fram en ambitiös stategi för att vara i linje med LFM30 i samband interna målsättningar för klimatneutralitet. Maja kommer presentera deras interna klimatarbete och vägleda kring hur man kan angripa klimatfrågan från flera olika håll. 

Klimatväxling Skåne
Tove Zellman
, Miljöstrateg
Vill du sänka utsläppen och kostnaderna från era tjänsteresor? Då kan intern klimatväxling hjälpa dig på vägen. Här hittar du allt du behöver veta för att komma igång och skräddarsy en egen modell för klimatväxling.


NÄR: 18/2 2021
TID: 10-11.30
VAR: Online
ANMÄLAN:
KOSTNAD: gratis för medlemmar i TEMs nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 


Om du har input, vill delta eller vill bidra vid planering av träffen vänligen hör av dig till

 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.