sven

Lagbevakning

Lagledning.se

Lagledning.se är en tjänst som hjälper organisationer att upprätthålla en laglista för miljö- och/eller arbetsmiljörätt som är uppdaterad, anpassad till verksamheten och enkel att förstå. Lagledning.se hjälper dig med att bevaka uppdateringar i lagstiftningen och bedöma vilka lagar och ändringar som är relevanta för din verksamhet, vilket frigör tid till att arbeta med det du egentligen vill.

Lagledning.se gör också lagtexten mer förståelig genom förklarande kommentarer av lagar som berör din verksamhet. Genom kommentarsfunktioner kan du och dina medarbetare även länka till interna rutiner och dokumentation för att göra kopplingen mellan lagstiftning, verksamhet och ledningssystem ännu tydligare. Kundsupporten hjälper dig dessutom om ni skulle ha vidare frågor om tolkningar.

Lagledning.se är tjänsten för dig som vill ha ett strukturerat och lättförståeligt lagledningssystem. Som lagledningskund vet du att du alltid har tillgång till de senaste uppdateringarna. Vi anpassar verktyget efter era behov, både små och stora organisationer kan hitta kostnadseffektiva lösningar!
För mer information, se www.lagledning.se >>

 

 Exempel på lagområden som bevakas:

- Miljö & kemikalier
- Brand & brandförebyggande arbete 
- Kvalitet
- Strålskydd
- Sjukvård
- Energi
- Arbetsmiljö
- Transport & sjöfart
- Lokala föreskrifter

Vad innehåller en laglista från Lagledning.se? 

• Svensk och EU-miljölagstiftning som berör er verksamhet
• Svensk arbetsmiljölagstiftning som berör er verksamhet
• Möjlighet att lägga till övriga bindande krav
• Utdrag av den viktigaste lagtexten med länkar till fulltext
• Förklarande kommentarer
• Fält för verksamhetens egna anteckningar samt möjlighet att koppla hyperlänkar till era interna rutiner 
   och andra dokument i ert eget (webbaserade) verksamhetsledningssystem
• Avvikelsehantering i en modul för lagefterlevnadskontroller
• Kopplingar till kraven i ledningssystemen ISO 14001 (miljö) och 45001 (arbetsmiljö)

 

Boka en gratis demo! 

Om du vill lära dig mer om hur Lagledning.se fungerar och själv se hur ni kan arbeta med verktyget är du välkommen att boka en kostnadsfri demonstration.

Anmäl ditt intresse till  eller ring oss på 040 - 606 55 80 för att boka in ett tillfälle redan idag!

 

Lagefterlevnadskontroll

Att följa tillämplig lagstiftning av är en självklarhet för de flesta verksamheter, men att säkerställa faktisk efterlevnad av de krav som finns är inte alltid lätt. TEM erbjuder därför lagefterlevnadskontroller för miljö- och arbetsmiljölagstiftning. Vid en lagrevision besöker vi er verksamhet och tittar på lagefterlevnaden genom både dokumentationsgranskning och rundvandring i era lokaler. Ni får därefter en rapport som beskriver lagefterlevnaden i er verksamhet och de eventuella brister och förbättringsmöjligheter som identifierats. 

Utöver detta kan vi hjälpa er med att upprätta miljörapporter och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB) för miljöfarlig verksamhet och tillhandahålla diverse andra skräddarsydda tjänster på området.

Kontakta oss för mer information:

040-606 55 80

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.