TEM • Södra Promenaden 51 • 211 38 Malmö • Tel: 040-606 55 80 • E-post:

  Translate the page

  svarzh-CNenfrdeitjaes

  Enligt REACH har man som konsument rätt till att veta om produkter innehåller farliga ämnen. I förlängningen är man som företagare skyldig att informera om detta. Myndigheter, konsument- och intresseorganisationer över hela EU har tagit fram appen Kemikalieappen för att förenkla kommunikationen mellan tillverkare och producent kring förekomst av farliga kemikalier. Detta gör det enkelt för konsumenter att göra "giftfria" val. 

  Som producent lägger man till sin produkt och dess innehåll i appen, vilket sedan kommer upp när konsumenter scannar produktens streckkod med hjälp av sin mobil. Om varan inte finns med i appen skickas en förfrågan till företaget som de är skyldiga att svara på inom 45 dagar enligt REACH. 

  Ladda upp era produkter och ligg i framkant!

  Läs mer på Kemikalieappens hemsida

  Länk till REACH Förordning (EG) nr 1907/2006

   

   

   

  Behöver ni stöd i arbetet med kemikaliehantering i er verksamhet?

  TEM:s experter bidrar gärna med råd kring bland annat riskanalyser och arbetsmetoder. Vi erbjuder även bevakning av miljö- och arbetsmiljölagstiftning så att ni regelbundet får kännedom om ändringar i kemikalielagstiftningen.

  Kontakta oss på eller 040-606 55 80.

  Vilka är vi på TEM?

  TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

  Kontakta oss!


  040-606 55 80
  Nyhetsbrev

  TEM logo