sven

Klarar ni kraven i miljö- och arbetsmiljölagstiftningen?

Att man ska följa den lagstiftning man berörs av är en självklarhet för de flesta verksamheter, men att göra det i praktiken är inte alltid lika enkelt. I verkligheten finns det risk att medarbetarna avviker från lagstiftningen på grund av tidsbrist, okunskap, missförstånd eller helt enkelt slarv. Tyvärr kan detta ofta vara svårt att upptäcka i det dagliga arbetet.

Många företag väljer därför att bjuda in en extern expert på miljö- och/eller arbetsmiljölagstiftning för att granska arbetsplatsen. Denne kan då, med nya ögon, besöka verksamheten och titta på lagefterlevnaden i både teori och praktik. Därefter sätts en revisionsrapport samman där brister och förbättringsmöjligheter tydliggörs och man får därmed även ett kvitto på vad som fungerar bra i verksamheten, ur ett lagstiftningsperspektiv.

TEM hjälper på det sättet en stor mängd företag att årligen kontrollera sin lagefterlevnad. Genom att genomföra en sådan lagefterlevnadskontroll får man inte bara god kunskap om sin verksamhet utan förebygger även risken för lagbrott, sanktionsavgifter samt i vissa fall negativa effekter på medarbetares hälsa eller miljö.

Kontakta oss om ni behöver hjälp med att kontrollera lagefterlevnaden i er verksamhet eller om ni vill ha mer information om hur vi kan anpassa en lagefterlevnadskontroll efter just era behov!


040 – 606 55 80

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.