sven

Ny ISO-standard för arbetsmiljö ersätter OHSAS 18001

I slutet av mars är det möjligt att ta del av den nya standarden för arbetsmiljö, ISO 45001. Standarden, som tar upp såväl fysiska som organisatoriska arbetsmiljöaspekter, kommer på sikt ersätta OHSAS 18001 och är uppbyggd på samma sätt som bland annat ISO 14001 och ISO 9001. Med en ny gemensam struktur blir det alltså lättare att implementera arbetsmiljöarbetet i ett befintligt ledningssystem. Liksom de uppdaterade standarderna för miljö och kvalitet innehåller ISO 45001 krav på att beakta externa och interna faktorer som kan påverka verksamheten och ledningssystemet, till exempel vad gäller krav från intressenter och hantering av risker. Ett större fokus på ständig förbättring, inklusive mål, planering och utvärdering av prestanda, tillhör också nyheterna. 

Ni har väl inte missat de tjänster vi erbjuder inom arbetsmiljöområdet, till exempel bevakning av lagstiftning, revisioner och utbildningar? Behöver ni hjälp med övergången från ISO 18001 till den nya standarden eller vill implementera ett nytt ledningssystem, kontakta oss så berättar vi mer! 

Tel. 040-606 55 80 eller

 

HörselskyddNy

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.