sven

CSR Øresund - bara två veckor kvar till konferensen

CSR Øresund
- bara två veckor kvar till konferensen

Passa på att anmäla dig innan konferensen blir fullbokad! 

Anmäl dig här >>

 

CSR Øresund är konferensen med fokus på socialt och miljömässigt ansvarstagande i praktiken som äger rum den 29:e september på Scandic Triangeln. Här möter du experter på organisationer som direkt ansvarar för strategier, insatser och samarbetsprojekt inom hållbarhetsområdet.
 Läs programmet här >>

Priser

  • Konferensavgift – 1 600 SEK ex. moms
  • Medlemmar i CSR Västsverige/MiM - 1 200 SEK ex moms
  • Medlemmar i CSR Skåne – 800 SEK ex. moms
  • Medlemmar i NCSH – 800 SEK ex. moms
  • Studerande – 400 SEK ex. moms
Kontakta oss om ni är 3 eller fler personer från er organisation för särskilda grupperbjudanden.
 
Konferensavgift inkluderar konferensdeltagande heldag, kaffe med snacks (förmiddag och eftermiddag), lunch och konferensmaterial.

Talare

Claes Norberg
Redovisningsexpert, Svenskt Näringsliv


Titel på föredrag:
Hållbarhetsrapportering – compliance eller kommunikation?

Claes Norberg är ansvarig för Svenskt Näringslivs arbete rörande finansiell rapportering, revision, Integrated Reporting, CSR-rapportering och länderrapportering. Arbetet sker i samarbete med Näringslivets redovisningsgrupp (NRG). Internationellt bedrivs arbetet som Claes ansvarar för genom BusinessEuope, en partipolitiskt oberoende sammanslutning av 40 nationella arbetsgivarorganisationer i 34 europeiska länder däribland Svenskt Näringsliv.
 
Fredrik Jörgensen
Sveriges ambassadör i Danmark

Titel på föredrag:
En svensk utblick från Danmark

Fredrik Jörgensen har tidigare varit expeditionschef i UD. Dessförinnan var han chef för UD:s enhet för konsulära och civilrättsliga ärenden. Han började på Utrikesdepartementet redan 1988, och har hunnit med att arbeta på ambassaderna i Bonn, Pretoria och Rom.

På konferensen kommer Fredrik att fokusera på regionens hållbarhetsprofil.


 

Naznoush Habashian
Miljöchef, Försvarsmakten


Titel på föredrag:
Försvarsmaktens arbete med Agenda 2030 och de nationella miljömålen

En stor myndighet som Försvarsmakten ska leva upp till nationella åtaganden vilket exempelvis inkluderar arbetet med de nationella miljökvalitetsmålen och Sveriges arbete med FN:s globala hållbarhetsmål (Agenda 2030). Arbetet med hållbarhetsmålen ska integreras i myndigheten och balansera alla tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.
 
Paul Chronqvist
Country Manager Sweden, Team Rynkeby Fonden

Titel på föredrag: 
Från lokalt välgörenhetsinitiativ till en Nordisk folkrörelse!

Paul Chronqvist Svensson och har under 4 år drivit och utvecklat Team Rynkeby Fonden i Sverige. Han kom in i projektet redan 2013 när det fortfarande var i sin linda där han iddellt tog på sig rollen som team kapten för att starta upp Team Rynkeby Helsingborg som det 5 teamet i Sverige. Han inspirerades av möjligheterna i projektets potential och samma år tog han över som Sverige ansvarig med den ärbara titeln Country manager Sweden.

Lyssna, inspireras på hur Team Rynkeby Fonden gått från ett lite lokalt välgörenhet initiativ till att bli en folkrörelse under parollen “gör gott för dig själv när du gör gott för andra” och samlar in nästan 100 miljoner till organisationer i hela Norden.


 

Anna Hagemann Rise
Group Communications and Public Affairs Director, Froosh

Titel på föredrag:
Smoothie business taking a stand against global poverty

Anna Hagemann Rise has a background in international politics and communication. She has worked with international development in various organizations and institutions and is the spokesperson at froosh for all things related to public affairs. anna is responsible for the fruit farm program and  Froosh’s trade not aid activities. She speaks at conferences and universities and recently published a book titled, ‘fruit on a mission.’ Anna is Danish but has spent most of her time both as a student and in her professional career abroad. She has lived and worked in Cambodia, Canada, Guatemala and the United States.
 
David Polfeldt
Studiochef, Massive Entertainment

Titel på föredrag: 
Underhållningsbranschens möjligheter att påverka

David Polfeldt har arbetat i spelbranschen sedan slutet av 90-talet och har varit på Malmöstudion Massive sedan 2005. Med en bakgrund i grafisk design kan steget tyckas långt till datorspel och hållbarhet, men David har alltid varit mån om att utnyttja sin position till att påverka positivt. Som yttersta ansvarig för allt som händer på Massive har han alltid förespråkat vikten av samverkan, innovation, mångfald och uppmanat hela verksamheten till att tänka långsiktigt och hållbart. David är också initiativtagare till Good Malmö som arbetar med att sammanföra ungdomar utanför arbetslivet i Malmö med de företag som växer.
 
Anna Norberg
Pressansvarig, Miljömärkning Sverige

Titel på föredrag:
Det danska badrumsfenomenet – varför är inte svenskar lika giftfria?

Anna Norberg från Miljömärkning Sverige presenterar en ny rapport som belyser skillnader mellan konsumentattityder över sundet. Varför finns det en större  medvetenheten om farliga kemikalier i badrumsprodukter och dess påverkan på miljö och hälsa  i Danmark? Danskarna dricker och röker mer men är väldigt medvetna om vad de har i badrumsskåpet.  Det finns sex gånger så många miljömärkta skönhets- och hygienprodukter att välja bland. Spaning in i historiska, sociala och ekonomiska faktorer som bidragit till utvecklingen. Hur kan vi kommunicera med  svenska konsumenter att bli lika medvetna om giftfria badrumsskåp? Anna Norberg är pressansvarig på Miljömärkning Sverige som ansvarar för Svanen och EU-Blomman i Sverige. Svanen är Nordens officiella märkning och drivs utan vinst- eller branschintresse.
 
Bengt Hergart
Anläggningsdirektör, Öresundsbron

Titel på föredrag:
En hållbar bro

Bengt Hergart arbetar som Anläggningsdirektör på Øresundsbron med ansvar för den tekniska anläggningen från kust till kust. Han är dessutom Vice ordförande i tankesmedjan Sustainability Circle. Bengt brinner för arbetet att ständigt utveckla underhållet av bron i syfte att bibehålla en hög Säkerhet och Tillgänglighet till en lägre kostnad så att vi kan lämna över en hållbar (i dubbel bemärkelse) bro till nästa generation. Han har tidigare jobbat med militär flygplansproduktion på Saab i Linköping.
 
Anna Soltorp
Hållbarhetschef, BRA Sverige


Titel på föredrag:
BRA och det gröna inrikesflyget

Anna Soltorp är hållbarhetschef på flygbolaget BRA. Tidigare har hon arbetat som regionchef för BRA i sydöstra Sverige, driftansvarig på Sverigeflyg och bolagschef på Kalmarflyg. Anna är jurist och har under många år varit bosatt i Frankrike där hon arbetat med affärsutveckling. Anna är engagerad i funktionshindersfrågor och har skrivit en bok om att resa med barn som har kognitiva funktionsnedsättningar.

Flygbolaget BRA, som har en tredjedel av marknaden för svenskt inrikesflyg, har ett hållbarhetsmål där man ska ha halverat utsläppen till 2025 och använda icke fossila bränslen i stor utsträckning. Bolaget har köpt in en ny flygplansmodell som reducerar koldioxidutsläppen. Anna kommer att beröra vilka möjligheter och utmaningar som finns på vägen mot ett ”grönt inrikesflyg”.


 

Ulf Andreasson
Senior Adviser, Nordiska Ministerrådet

Titel på föredrag:
Tillit – det nordiska guldet

Ulf arbetar som analytiker vid Nordiska Ministerrådets sekretariat i Köpenhamn. Han har tidigare bland annat arbetat som teknisk-vetenskaplig attaché i Kina, utredare på TCO samt doktorerat i historia.
 
Helena Sjöholm
Verksamhetsutvecklare, Höörs Kommun

Titel på föredrag:
Integrated reporting – ett verktyg för värdeskapande utveckling

Helena arbetar med mål- och resultatstyrning, ägarstyrning och innovationer. Hon har lång erfarenhet av bolagsstyrning. Gillar att arbeta med styrelser och organisationer som vill göra skillnad och skapa värde för samhället. Helena är en glad anhängare av integrerad redovisning då den ser förtroende och miljö som kapital.

Hon ser nyttan av standarder och varit engagerad inom SIS och tagit fram Vägledning för samhällsansvar (ISO 26000) och är nu ordförande för arbetsgruppen som tar fram ett internationellt ledningssystem mot mutor (ISO 37001).


 

Mer information om våra talare hittar du på konferensens webbplats och på TEM:s Facebook-sida


 

Utställare


CSR Øresund Awards 

- Nominera ett hållbart företag till årets priser! 

Under årets konferens kommer vi att dela ut 3 priser till hållbara företag i Öresunds-regionen i följande kategorier:

Årets CSR-organisation
Årets CSR-projekt
Årets CSR-uppstickare

Läs mer om prisutdelningen här >>

Skicka in en motivation till varför just din organisation, eller någon annan, ska vinna till 


 

Efter konferensen bjuder vi in till mingel på Scandic Triangeln.

Ta tillfället i akt att nätverka och diskutera dagens insikter tillsammans med andra hållbarhetsproffs! Under årets konferens kommer vi att dela ut 3 priser till hållbara företag i Öresunds-regionen i följande kategorier:

Årets CSR-organisation
Årets CSR-projekt
Årets CSR-uppstickare

Läs mer om prisutdelningen här >>

Skicka in en motivation till varför just din organisation, eller någon annan, ska vinna till 


 

 

 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2020 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.