sven

Världens ledande konferens om hållbar sjukvård arrangeras i Malmö

Den 26-28 september 2012 arrangeras CleanMedEuropei Malmö. CleanMed är en världsledande konferens inom hållbar sjukvård, där miljön är en viktig faktor. Sedan 2001 har konferensen anordnats årligen i USA och arrangeras nu för tredje gången i Europa.

Bakom konferensen står HCWH som är en global medlemsorganisation som arbetar med hälso- och sjukvårdens miljö- och hållbarhetsfrågor. Det är TEM som har tagit initiativ till att få konferensen till Malmö och TEM agerar som executing agency och projektledare under konferensförberedelserna. Lokal plattform och värd för konferensen är Region Skåne.

I tre dagar träffas 500-600 deltagare från hela världen för att lyssna på föredrag och diskutera hållbar sjukvård. Begreppet hållbar sjukvård kännetecknas av en verksamhet som aktivt arbetar för att minimera verksamhetens miljöpåverkan, som tar ekonomisk hänsyn och samhällsansvar.

-- Hållbar sjukvård är en otroligt het fråga globalt sett och svenska sjukhus ses som goda exempel, säger TEM:s konsultchef Daniel Eriksson som precis anlänt från WHO:s konferens Health Promoting Hospitals i Taipei där han van inbjuden som föreläsare. - Det känns extra roligt att vi nu kan anordna CleanMed Europe på hemmaplan och visa upp våra lösningar för omvärlden. Samtidigt är konferensen ett utmärkt tillfälle för alla som arbetar med frågan på hemmaplan, att få ett överblick på hela området och lyssna på världsledande internationella talare, avslutar Daniel.


Brett utbud

Under CleanMed Europe kommer många aktuella ämnen inom området hållbar sjukvård att tas upp. Exempelvis:

  • Läkemedel i miljön och kemikaliehantering i sjukvården
  • Energieffektiviseringar och förnyelsebara energikällor för sjukhus
  • Klimatförändringarnas hälsoeffekter och hur sjukvården påverkar klimatet
  • Socialt ansvarstagande inom sjukvården
  • Framtidens sjukhus ur ett hållbarhetsperspektiv
  • Ledarskap och effektivisering som verktyg i hållbarhetsarbetet
     

Besökarna kommer också att erbjudas så kallade Greentech visits, vilket innebär att de kommer att få se hållbara lösningar i praktiken. Både svenska och internationella företag kommer att ställa ut under konferensdagarna.


– Region Skåne ser CleanMed-konferensen som en möjlighet för företag och offentliga aktörer från hela Europa att visa upp innovativa lösningar för framtidens hållbara sjukvård. Vi måste minska sjukvårdens miljöbelastning och Region Skåne har ett stort engagemang i detta arbete, säger Monika Ekström, regionråd i Region Skåne (MP).
 

För mer information, kontakta Daniel Eriksson 0707-94 42 13
 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.