sven

Ny standard på gång - ISO 26 000

Både stora, medelstora och små företag börjar intressera sig för långsiktigt hållbara affärsstrategier och begreppet socialt ansvarstagande (CSR) har tagit steget in i styrelserummen.

Men inte alla har glasklart för sig vad CSR egentligen betyder och vad kraven på att ta ett samhällansvar innebär för företagens verksamhet. Begreppet är luddigt och användningsområdet enormt. Därför finns det ett stort behov av att definiera och tydliggöra begreppet CSR och dess innebörd.

Till att börja med kan man titta på hur EU har definierat begreppet CSR: "att företag på frivillig grund integrerar sociala och miljömässiga hänsyn i sin verksamhet och sin samverkan med intressenter utöver vad lagen kräver”.

Vill man veta mer om hur man pratiskt kan gå tillväga så finns det numera en så kallad DIS (Draft International Standard) av den kommande standarden om socialt ansvarstagande, ISO 26 000, på SIS hemsida. Själva standarden, som kommer att släppas i slutet av 2010, är en slags guidebok för företag och andra organisation som vill arbeta med ansvarsfrågor.

Vi på TEM har redan börjat arbeta enligt ISO 26 000. Detta för att säkerställa att våra kunders CSR-koncept är kompatibla med den framtida standarden, men även för att DIS 26 000 redan i nuläget ger en mycket bra vägledning och skapar ett gemensamt språk kring CSR frågor. Hör gärna av dig till TEM om du vill veta mer om den nya standarden.

Kontakta TEM >>>

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.