sven

Avfallsprojekt i Afrika

Äntligen är det officiellt att TEM får i uppdrag att studera och förbättra avfallshanteringen i Zambias huvudstad Lusaka. Arbetet finansieras av SIDA/NUTEK i programet DemoMiljö och sker i samarbete med Lusaka City Council, Intec Hanteringsteknik och Silent Clean Power.

Det moderna samhällets problem med avfall är inte begränsat till västvärlden. Mängden avfall ökar för varje år både på grund av ökad ekonomisk tillväxt men också på grund av ökad befolkning i framför allt städerna. Det finns många städer i utvecklingsländer där avfallsinsamlingen har stor förbättringspotential, både vad gäller insamling och vad gäller återvinning. TEM och samarbetsparterna har stor erfarenhet att arbeta med konkreta hanteringsmetoder och med återvinningsstrategier av både material och energi. Denna kunskap tar vi med oss i projektet och delar med oss av den så att vi kan få en renare värld.

Kontakta Markus Paulsson för mer information.

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.