sven

Marknadsföringsregler – Vad ska du tänka på när du berättar om företagets hållbarhetsarbete?

Datum
27 okt 2022 09:00 - 11:15

Beskrivning

csr skane marknadsforingsregler

Gränsen mellan hållbarhetsrapportering och marknadsföring börjar suddas ut!

Allt eftersom att utvecklingen går mot att du som företag ska vara mer transparent och rapportera om ditt hållbarhetsarbete digitalt, blir marknadsföringsregler viktigare att känna till. Hur kan en verksamhet marknadsföra sitt hållbarhetsarbete utan att det är lagstridigt?

Till hjälp under förmiddagen har vi presentationer och erfarenheter från ICC, Reklamombudsmannen, Vinge, Bokföringsnämnden (BFN) och Aspekta.

Anmäl dig här

Datum: 27 oktober 2022

Tid: 09.00–11.15

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats vid vårt Malmökontor (Södra Promenaden 51). Det finns möjlighet till mingel med deltagarna efteråt. Vill du delta på plats? Skicka ett mejl till Caroline Charlier () med rubrik “Marknadsföringsregler”.

Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk (CSR Skåne och NCSH). Övriga: 995 kr ex. moms (reducerat pris!).

Agenda

09.00–09.05     TEM/CSR Skåne Caroline Charlier, moderator – Välkomna
09.05–09.20     ICC Kajsa Persson-Berg – Om ICC:s regelverk
09.25–09.40     Bokföringsnämnden (BFN) Stefan Pärlhem – Om lagstadgad rapportering 
09.45–10.00     Vinge Anders Leissner – Gränsdragning mot lagstridighet 
10.05–10.20     Reklamombudsmannen Gunilla Welander och Elisabeth Trotzig – Praxis
10.25–10.40     Aspekta Martin Lucander – Vad ska du tänka på när du kommunicerar företagets hållbarhetsarbete?
10.45–11.15     Frågor, diskussion och lärdomar

Häng och mingel efteråt för de som kan och vill!


 Mer om de medverkande bolagen och talarna:

  • Internationella Handelskammaren (ICC) är världens största näringslivsorganisation. Genom ett nätverk av 45 miljoner medlemmar arbetar ICC för frihandel och för att underlätta hållbara internationella affärer, bland annat genom utvecklingen av globala standarder och frivilliga regelverk. Kommunikationschef Kajsa Persson-Berg kommer att berätta om ICC:s globala regler för ansvarsfull marknadsföring och hur du som företag kan försäkra dig om att dina miljö- och klimatpåståenden lever upp till högt ställda krav från både konsumenter och domstolar.
  • Stefan Pärlhem är kanslichef på Bokföringsnämnden (BFN). BFN är en myndighet som ansvarar för utveckling av god redovisningssed för ungefär en miljon svenska företag. Stefan Pärlhem deltar i internationellt arbete när det gäller frågor om finansiell rapportering och hållbarhetsrapportering. Han är expert i regeringens utredning om införandet av EU:s nya direktiv om hållbarhetsrapportering.
  • Anders Leissner ingår i Vinges arbetsgrupp för hållbarhetsfrågor. Innan Anders började på Vinge arbetade han på ett ledande sjöförsäkringsbolag i över 20 år. Denna bakgrund har gett honom bred och praktisk erfarenhet av bolagsstyrning, compliance och hållbarhetsarbete utifrån ett svenskt såväl som internationellt perspektiv. Anders har dessutom flerårig erfarenhet av allmän juridisk rådgivning åt svenska och utländska klienter, samt som skiljeman. I januari 2021 utsåg regeringen Anders som ordförande i Krigsförsäkringsnämnden.

 CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.