sven

27 april: Hållbar konsumtion på tapeten i Europa – och under vår nästa nätverksträff med CSR Västsverige

Hur når vi långsiktig hållbarhet och tar stegen från konsumtionssamhälle till produktdesign som ska hålla länge?

Just nu driver lagstiftningen på mot energisnåla, hållbara produkter och ställer krav på att tillverkaren ska kunna erbjuda reservdelar. När det sedan inte går att reparera mer ska produkten kunna återvinnas. I detta gäller det också att tydliggöra och göra medvetna val som kund och som företagare.
 
Vi träffas digitalt för att få en större inblick i dessa olika delar av hållbar konsumtion. Under träffen tar vi del av lärorika presentationer från Hörby Bruk, Högskolan i BoråsFairtrade City Göteborg, Modexa och Matting.
 
Denna träff organiserar vi tillsammans med vår samarbetspartner CSR Västsverige, för att vidga erfarenhetsutbytet av hållbarhet i praktiken till fler svenska regioner. 
 
Genom anmälan är du införstådd med GDPR och att träffen kommer att spelas in.
 
I CSR Skånes medlemsgrupp på LinkedIn presenteras några artiklar som diskussionsunderlag samt exempel på lagstiftning kopplat till ämnet. Gå med idag för att inte missa något! CSR Skånemedlemmar går alltid gratis på våra evenemang.


Vill ni presentera era erfarenheter under träffen? Kontakta Caroline Charlier genom att mejla

Datum: 27 april 2023

Tid: 13.30–16.00

Plats: Digitalt (Zoom)

Kostnad: Gratis för medlemmar i CSR Skåne och CSR Västsverige.


Mer från de medverkande organisationerna:

  • Hörby Bruk är ett anrikt industriföretag som i över 100 år har tillverkat stabila kvalitetsprodukter. De mest kända produkterna är Ekeby-skottkärran, den gula magasinskärran P3 samt vår stålgunga CanCan. Våra produkter håller länge, vi erbjuder reservdelar så att de kan repareras och komma till glädje över generationer och de är närproducerade i Hörby.
  • Köket anses som ett av de viktigaste rummen i boendet. På Modexa renoverar vi på ett hållbart sätt och tar tillvara och återbrukar det som är bra i köken. Dyra överrenoveringar håller inte i längden. Modexa erbjuder ett mjukare alternativ där hyresgästen kan bo kvar både under och efter renoveringen. Vi kallar detta renovering medan livet pågår.

Besök organisationerna:

Hörby bruk logotyp 2Modexa logo    Fairtrade City Sociala medier Fairtrade City Goteborg Instagram 1080x1080px BILD

 


CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2023 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.