sven

23 mars: Att skapa en god arbetsmiljö

En hållbar arbetsplats kan betyda många saker: Allt från inkluderande ledarskap, arbetsmiljö, diskrimineringslagstiftning, till externa frågor som antikorruption och mänskliga rättigheter i leverantörskedjan. Hur kan du som företag hantera ohälsa i organisationen eller ohälsa hos en enskild medarbetare? Hur ser arbetsrättslagstiftningen ut med turordningslista och personliga skäl? Ta del av värdefulla tips från IMMy Dream Now, Malmö mot Diskriminering och Let's Tango.

Denna träff organiserar vi tillsammans med vår samarbetspartner CSR Västsverige, för att vidga erfarenhetsutbytet av hållbarhet i praktiken till fler svenska regioner.

Anmäl dig här

En kort notis om ämnet kan ni läsa i förväg i CSR Skånes medlemsgrupp på LinkedIn. Gå med idag för att inte missa något! CSR Skånemedlemmar går alltid gratis på våra evenemang. Vid denna träff kan du som medlem med fördel bjuda in HR-avdelningen att delta.

Vill ni presentera era erfarenheter under träffen? Kontakta Caroline Charlier genom att mejla

Datum: 23 mars 2023

Tid: 09.00–10.30 

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats vid vårt Malmökontor (Södra Promenaden 51). Det finns möjlighet till mingel med deltagarna efteråt. Vill du delta på plats? Skicka ett mejl till Caroline Charlier () med rubrik “Hållbara arbetsplatser”.

Kostnad: Gratis för medlemmar i CSR Skåne och CSR Västsverige. 


Mer om de deltagande organisationerna:

  • I IM:s senaste medarbetarundersökning svarade 99% av medarbetarna att de kan skratta med kollegor, 92% att de kan vara sig själva på jobbet, och IM:s nöjdhetssiffror ligger konsekvent en bra bit högre än många andra arbetsplatser. Hur har de nått dit? Sara Fallström, HR-generalist, berättar om deras idoga arbete med att skapa en inkluderande arbetsmiljö.
  • Malmö mot Diskriminering är en ideell byrå som verkar för ett samhälle där varje människas värdighet respekteras och där inkludering är en självklarhet. Vi arbetar på flera olika sätt; bland annat genom att processleda organisationsutveckling för inkluderande arbetsplatser, ge kostnadsfri juridisk rådgivning till enskilda och genom att utbilda arbetsgivare om diskrimineringslagen. Sara Duarte och Jerk Elmén kommer att berätta mer om detta spännande arbete.
  • My Dream Now kommer att berätta om trösklar och utmaningar på arbetsmarknaden. Vi kommer också att få en inblick i vikten och effekterna av möten mellan arbetslivet och unga – för såväl ungdomar som för arbetsgivare och medarbetare.
  • "Mångfald är att bli bjuden på festen, inkludering är att bli uppbjuden till dans!" 
    Katarina Matson från Let's Tango kommer att dela med sig av aktuell forskning och fakta blandat med konkreta exempel, som belyser varför och hur mångfald och ett inkluderande ledarskap på jobbet är en starkt bidragande faktor till en hållbar arbetsplats. Katarina driver Let's Tango AB och är ledarskapskonsult med fokus på mångfald, inkludering och jämställdhet med mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom kommunikation och HR inom fordonsindustrin. Hon arbetar idag med ledare och organisationer som vill bygga en inkluderande och mångsidig arbetsmiljö, öka medvetenheten kring vad DE&I innebär i praktiken och hur det bidrar till att skapa affärsnytta och öka lönsamhet. 


Besök organisationerna:

im logo     my dream now pink logo 2      malmö mot diskriminering logo      Letstango logo


CSR Skåne logotyp utan bakgrundÄnnu inte medlem i nätverket? Du registrerar dig enkelt här!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2023 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.