sven

CSR Skåne: Lagförslag från EU Kommissionen, due diligence

Datum
17 jun 2021 09:00 - 10:30

Beskrivning

EU kommissionen utreder just nu ett lagförslag som har till syfte att ställa krav på att företag gör riskbedömningar av de affärsbeslut de tar, ”due-dilligence”. Lagen ska ytterligare tydliggöra det ansvar företag har att beakta miljö, sociala och ekonomiska negativa effekter deras verksamhet kan medföra, även i leverantörsledet. Det utreds också hur långt skadeståndsansvar man kan sätta på företagsledare. EU Kommissionen vill att fokus hamnar på långsiktigt hållbart värdeskapande, snarare än kortsiktiga ekonomiska lösningar. Den rådande pandemin har medfört att detta på många sätt äventyras när den ekonomiska stimulansen påverkas negativt. Den 8 februari var deadline för remissvar och ett lagförslag beräknas presenteras under kvartal två i år.

När: 17 juni
Tid: 9.00-10.30
Var: Online
Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk. Övriga: 1995 kr ex. moms. 

Anmäl dig här

Hur arbetar ditt företag med riskbedömningar? Har ni under pandemin råkat ut för nya situationer? Hur har ni hanterat dem?
Den 17 juni bjuder CSR Skåne in till en nätverksträff för att diskutera lagförslaget. 
Vill du delta i träffen som talare eller har något bra att tillföra så hör av er till:


Ansvarig för CSR Skåne

Kalender CSR Skåne

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.