TEM • Södra Promenaden 51 • Malmö • SWEDEN • Tel: +46 (0)40-606 55 80 • E-post:

sok-mobil

Translate the page

svarzh-CNenfrdeitjaes
×

OBS!

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 87

Intresset för CSR och hållbarhet ökar, både inom företag och i samhället i stort. Det förväntas även allt mer att kunskaper om CSR ska finnas på olika nivåer och olika avdelningar inom organisationen.

Våra utbildningar inom området socialt ansvartagande och CSR (Corporate Social Responsibility, företagens samhällsansvar) redogör för hur företag och andra organisationer kan arbeta med CSR och hållbarhetsredovisning enligt internationella riktlinjer och standarder, till exempel Global Compact, GRI Standards och ISO 26000. Utbildningarna ger grundläggande kunskap och verktyg att förstå CSR-aspekternas betydelse för utvecklingen av det egna företagets identitet, värdegrund, image och varumärke.

Exempel på områden som tas upp under utbildningarna

  • Drivkrafter och inflytandesfär
  • Intressentanalys och intressentdialog
  • Väsentlighetsanalys
  • CSR-strategi (hållbarhetsrisker, policy, styrning, mål och uppföljning)
  • Uppförandekod och dess implementering
  • CSR i leverantörskedjan
  • Hållbarhetskommunikation, intern och extern (inklusive hållbarhetsrelaterade rankningar och index, till exempel Dow Jones Sustainability Index, CDP, ESG)
  • Hållbarhetsredovisning enligt GRI Standards

Målgrupp

Personer i företagsledningen, miljö- och kvalitetsansvarig, funktioner inom inköp och andra som kommer i kontakt med hållbarhetsfrågor. Utbildningen riktar sig till personer inom såväl privata och offentliga organisationer som behöver en grundläggande CSR-utbildning som avstamp inför framtida arbete.

Om utbildningarna

Nedan ges en beskrivning av våra utbildningar inom CSR. Information om kommande kurstillfällen hittar du i vår kalender.

Vi håller även företagsspecifika utbildningar där vi tillsammans tar fram ett upplägg som passar just era behov. 


Introduktion till CSR

Introduktion till CSR är en halvdagskurs för dig som vill veta vad CSR är, vilka nyckelaspekter som ingår i CSR-begreppet och hur företag kan jobba med CSR. Kursen motiverar till arbete utifrån ett CSR-perspektiv och passar alla som vill bekanta sig med ämnet och skaffa grundläggande kunskaper.


CSR – ansvarstagande i praktiken

CSR — ansvarstagande i praktiken är en heldagskurs som utgår från kraven i standarden för socialt ansvarstagande, ISO 26000, och tar upp både strategiskt arbete och praktiskt metodik för införande och uppföljning av CSR-arbetet. Stor vikt läggs även vid kommunikation av hållbarhetsprestanda.


Kontakta vår kursansvarige för mer information

Marie Pettersson
, 0708-92 73 02

Marie , Fil. Dr. i ekologi, har arbetat med CSR och hållbarhet i över 10 år och har stor erfarenhet av de utmaningar och de möjligheter ett arbete med CSR skapar. Marie har lång erfarenhet av att ta fram CSR-stategier, hållbarhetsredovisningar samt intressent- och väsentlighetsanalyser. Hon har även genomfört ett flertal miljöutredningar (senast Lunds Universitet) samt byggt och integrerat ledningssystem enligt både gamla och nya ISO 14001, OHSAS och kvalitetstandarder. Hon har arbetat med regionala och internationella organisationer som riktar sig både mot konsumenter och business-to-business.

 

 

 

Läs mer om våra CSR-tjänster:

CSR

Kontakta våra CSR-specialister:

Marie Pettersson
Linnea Turnstedt
Linn Grundtman

Kalender

13 mar
Nätverksträff: Hållbarhetsrapportering
13 mar 2020 08:30 - 12:00

Hållbarhetsrapportering

Mer information kommer inom kort..

NÄR: 8.30-12.00, 13 mars  
PLATS: Aspekta, Malmö
KOSTNAD: Gratis för medlemmar i CSR Skåne/NCSH. För övriga deltagare: 2 950 kr ex. moms.
ANMÄLAN:  

Lägg märke till att nätverksträffen är för medlemmar i CSR Skåne. För mer information om CSR Skåne, se här >>

OBS, Som många andra arrangörer tillämpar CSR Skåne en no-show avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 h innan evenemangets starttid. Denna avgift är 200 kr ex. moms. Lägg dock märke till att det går bra att skicka en kollega i sin plats i stället.

15 apr
Nätverksträff: Arbetsmiljö & säkerhet
15 apr 2020 13:00 - 16:00

Arbetsmiljö och säkerhet

Hållbarhet handlar inte enbart om externa faktorer så som yttre miljöpåverkan. För att våra verksamheter ska vara hållbara i ordets sanna bemärkelse krävs också att vi riktar fokus på det interna arbetet med arbetsmiljö och säkerhet för våra medarbetare. Under denna träffen kommer vi att diskutera just det. Vi kommer få lyssna på presentationer som visar varför detta arbetet är viktigt och, kanske framförallt, kommer vi att få en rad goda exempel på hur ett lyckat arbetsmiljö- och säkerhetsarbete kan utformas. 

Mer information kommer inom kort... 

NÄR: 15 april, 13.00-16.00
PLATS: Vossloh Nordic, Ystad
KOSTNAD: Gratis för medlemmar i CSR Skåne/NCSH. För övriga deltagare: 2 950 kr ex. moms.
ANMÄLAN:  

 

Lägg märke till att nätverksträffen är för medlemmar i CSR Skåne. För mer information om CSR Skåne, se här >>

OBS, Som många andra arrangörer tillämpar CSR Skåne en no-show avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 h innan evenemangets starttid. Denna avgift är 200 kr ex. moms. Lägg dock märke till att det går bra att skicka en kollega i sin plats i stället.

 

Vilka är vi på TEM?                                        

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. 
Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver
också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.    

 

Kontakta oss!


040-606 55 80
Nyhetsbrev

 

                                                 

 

 

Scroll to top