sven

Rådgivning hållbarhet

Hållbarhetsområdet är stort och komplext och det kan vara svårt som ledande befattningshavare att aktivt genomföra omvärldsanalyser inom området och ha ett ordentligt beslutsunderlag i konkurrens med alla andra frågor. Därför arbetar vi åt många kunder som ett beslutsstöd, rådgivare och omvärldsbevakare. Behöver du som VD stöd i att avgöra vilka insatsområden inom hållbarhet du bör satsa på? Miljö- eller CSR-chefer har själva ett stort kunnande, men extra stöd kan behövas i specifika frågor som klimatanalyser eller hållbarhetsredovisning. Genom vår rådgivningstjänst kan du ta in TEM som ett bollplank för de viktiga besluten inom hållbarhetsområdet.

Frågor vi stöter på och stödjer inom kan exempelvis vara:

  • Införa specifika ledningssystem eller inte?
  • Ta fram strategidokument inom hållbarhet.
  • Miljö/CSR som strategiskt område för varumärket.
  • Rådgivning kring granskning av leverantörer.
  • Stöd vad hållbarhetskrav i upphandlingsprocesser.
  • Rådgivning kring vad man kan kommunicera och inte, samt hur.

Ibland kan man behöva ta in extra stöd i hållbarhetsarbetet. Det kan till exempel handla om att förstärka gruppen som arbetar med hållbarhetsrapporten eller miljöledningssystemet. Det kan också handla om eller att man behöver en stödjande resurs i ett visst projekt, att man behöver göra en utredning, eller ta fram rutiner inom ett nytt område inom miljöarbetet. Att ha en konsult på plats kan också vara relevant i situationer när man som organisation hamnat i en situation där ordinarie ansvarig inte längre finns på plats i verksamheten och man behöver en interim lösning för miljö- och hållbarhetsområdet. TEM erbjuder därför tjänsten konsult på plats, där din organisation kan plocka in en av våra hållbarhetskonsulter på en del av en tjänst. 

Exempelvis kan TEMs konsulter hyras in för det dagliga CSR-arbetet, som miljösamordnare eller som stöd till ledningen under förändringsprocesser där man vill stärka hållbarhetsprofilen. Omfattningen av tjänsten kan variera, allt ifrån en dag varannan vecka till en halvtidstjänst.

 

 

Kontakta oss på så berättar vi mer om våra rådgivningstjänsten!

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.