sven

Vill ni utveckla miljöarbetet?

Aldrig förr har miljö och klimat diskuterats så flitigt i media och andra sammanhang. Därmed ställs även allt högre krav på företag och andra verksamheter att vässa sitt hållbarhetsarbete. Det räcker inte längre att endast arbeta med grundläggande frågor utan dagens kunder förväntar sig allt oftare en analys för att avgöra vilka frågor som är mest relevanta för just er som företag. Företag som endast lägger fokus på områden som inte är väsentliga uppfattas därför ofta som icke-genuina eller undvikande. Detta kan slå hårt på marknadsföringen av produkter och tjänster. Hur man väljer att prioritera sina miljösatsningar blir därmed även en fråga som påverkar den ekonomiska hållbarheten i verksamheten.

För att identifiera vilka områden som man bör prioritera i sitt miljöarbete görs ofta en så kallad väsentligehetsanalys. Med fördel kan även en intressentanalys genomföras för att säkerställa att man optimerar arbetet i förhållande till kunder, medarbetare och andra intressenter till verksamheten. Resultaten från dessa analyser ligger sedan till grund när man utvecklar strategier, målsätter eller på annat sätt riktar sitt arbete. På det sättet kan miljöarbetet utvecklas på bästa sätt.

 

Vill ni ha hjälp med att analysera eller utveckla ert miljöarbete genom att ta fram en hållbarhetsstrategi? 

Kontakta oss så berättar vi mer!
 
040-606 55 80

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.