sven

Dags att uppgradera ert arbetsmiljöledningssystem?


Arbetsmiljön är ett viktigt område för företag som vill skapa en trygg och trivsam arbetsplats för sina medarbetare. Ett gott arbetsmiljöarbete har dessutom visat sig ge positiva effekter även ur andra aspekter så som ökad attraktionskraft vid rekrytering, stärkt varumärke, riskminskning och ökad finansiell lönsamhet.

För att säkerställa ett effektivt och verkningsfullt arbetsmiljöarbete har många företag valt att certifiera sin verksamhet efter kraven i en standard för arbetsmiljöledning. Den standard som varit vanligast tidigare, OHSAS 18001, är dock på väg bort. I stället kommer standarden ISO 45001 att ta dess plats. Inom 3 år måste alla organisationer som varit certifierade enligt OHSAS att utveckla sina ledningssystem för att nå kriterierna i den nya standarden.

Många av kraven i ISO 45001 är samma som de i OHSAS 18001 men den nya standarden innebär utökade krav på bland annat ledningens engagemang, riskhantering och hantering av krav från intressenter. Detta innebär att majoriteten av de företag som nu är certifierade kommer att behöva analysera och uppdatera sina system för att behålla sina certifikat.

Genom att jämföra nuläget med kriterierna i ISO 45001 i en så kallad gap-analys kan våra experter inom arbetsmiljö hjälpa er att identifiera rutiner som behöver upprättas eller anpassas. Ni får då en lättöverskådlig checklista på åtgärder och aktiviteter som behöver genomföras för att göra er redo för den nya standarden. Om så önskas hjälper vi så klart också gärna till med den praktiska uppdateringen av rutiner och andra dokument.

 

Boka ett möte med någon våra medarbetare redan idag så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa er inför omcertifieringen av ert arbetsmiljöledningssystem!

 
040-606 55 80
Här kan du läsa mer om våra andra tjänster inom arbetsmiljöområdet >>

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.