sven

Biologisk mångfald i praktiken

CSR Skåne fick möjligheten att besöka Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, under årets sommaraktivitet.

Eftermiddagen påbörjades i en av universitetets föreläsningssalar där vi fick lära oss mer om hur SLU arbetar med miljöförbättringar. Universitetets utmaningar liknar många andra verksamheters, så som komplex organisationsstruktur och geografisk spridning. Men även utmaningar som är specifika för en verksamhet med en kunskapsnivå som är i världsklass – det finns många olika vägar framåt.    

Vi fick chansen att lyssna på Johanna Sennmark, Miljöchef för SLU, som berättade om hela universitets miljöarbete. Även Mats Svensson, Servicechef, som har det lokala ansvaret för miljö för verksamheten i Alnarp höll en presentation om hur enheten arbetar.

                  

Efter fikamingel tog Björn Wiström, Forskare vid Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, med oss på en guidad tur i Landskapslaboratoriumet. Där har forskarna delat upp marken och skött områdena på olika sätt. Det har resulterat i en rad skillnader som inte bara påverkar naturens mångfald utan även hur vi som människor upplever och påverkas av den specifika omgivningen.

Ett stort tack till SLU för denna unika möjlighet!

 

Ps. Glöm inte att anmäla er till CSR Skånes nästa nätverksträff på Skåne Stadsmission >>

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.