sven

Välbesökt event med fokus på hållbar konsumtion

Igår var det dags för det första eventet med TEM efter sommaren. Gårdagens ämne var hållbar konsumtion och hur vi tillsammans kan arbeta för att nå dit. Träffen tog plats på Scandic St Jörgen med Malmöfestivalens folkvimmel strax utanför. 

Eftermiddagen inleddes med att TEM:s egna expert inom området, Marie Pettersson, berättade om vad dagens konsumtionsmönster kan innebära för påverkan på miljön och redogjorde för effekterna av den slit-och-släng mentalitet som samhället präglas mycket av idag.

Vidare pratade Helene Lloyd och Anna Boudrie från Scandic om hur deras verksamhet arbetar för att konsumera hållbart. De gav goda exempel på hur verksamheter kan identifiera möjliga förbättringar genom att föra kontinuerliga medarbetardialoger samt följa upp siffror gällande exempelvis matsvinn och processers energianvänding. 

Avslutande talare var Linda Birekdal från Naturskyddsföreningen. Linda gav flera exempel på alternativa val till att köpa nya produkter och berättade om hur individer kan konsumera textilier mer hållbart. Därefter begav vi oss en våning ner för fortsatt mingel. 


Vi på TEM ser fram emot att få träffa er på höstens nätverksträffar. Redan nästa vecka är det dags för årets sommaraktivitet vilket är ett studiebesök på Sveriges lantbruksuniversitet i Alna
rp med föreläsning och rundvandring.

Om ni vill delta, glöm inte att anmäla er genom att mejla  

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.