sven

Utbildning: Introduktion till CSR

Nu kan du äntligen anmäla dig till höstens CSR-kurs! Vår populära kurs Introduktion till CSR kommer att hållas den 12:e september i Malmö. Perfekt för dig som vill få större insikt i CSR-området och tips på hur man rent konkret kan arbeta med hållbarhet i organisationer!

CSR är en förkortning för Corporate Social Responsibility. Det handlar om att ta ansvar utöver det lagen kräver. Organisationer som arbetar med CSR ser sin påverkan på omgivningen och tar ansvar för den. Påverkan kan finnas inom flera olika områden och en vanlig uppdelning är efter sociala, miljömässiga och ekonomiska områden.CSR skall integreras som en naturlig del i verksamheten, i företagets affärer och i relationerna till intressenter såsom kunder, medarbetare, leverantörer, nätverk m.fl. Detta arbete skall leda till en win-win- situation där ni som organisation skapar ett mervärde i form av ansvarstagande/CSR vilket uppskattas av dagens kunder och därmed skapar konkurrenskraft och större lönsamhet för er som verksamhet. I bästa fall resulterar arbetet även i en vidareutveckling av affärsmodellen där mer hållbarhetsanpassade produkter och tjänster skapar tillgång till nya marknader.

Halvdagsutbildning
Detta är en halvdagskurs för dig som vill veta vad CSR är, vilka nyckelaspekter som ingår i CSR-begreppet och hur företag kan jobba med CSR. Kursen motiverar till arbete utifrån CSR-perspektiv och passar alla som vill bekanta sig med ämnet och skaffa grundläggande kunskaper.

- Datum: den 12 september 2018, 09:00-12:00
- Kostnad: 2 500 ex moms, gratis för medlemmar i TEM:s nätverk CSR Skåne och NCSH
- Målgrupp: Du som arbetar i en organisation som kommer starta upp sitt hållbarhetsarbete, du som är ny i din hållbarhetsroll eller du som vill få nya perspektiv på socialt och miljömässigt ansvarstagande.

Anmälan till kurs den 12 september >>


Kontakta vår kursledare för mer information:

Marie Pettersson: , 0708 -  927 302

Marie, Fil. Dr. i ekologi, har arbetat med CSR och hållbarhet i över 10 år och har god erfarenhet av de utmaningar och möjligheter ett arbete med CSR skapar. Marie har även gjort ett flertal miljöutredningar (senast Lunds Universitet) samt byggt och integrerat ledningssystem enligt både gamla och nya ISO 14001, OHSAS och kvalitetstandarder. Hon har arbetat med regionala och internationella organisationer som riktar sig både mot konsumenter och business-to-business.

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.