sven

Nu börjar det bli bråttom att uppdatera till ISO 14001:2015

Som många känner till har den internationella standarden för miljöledningssystem ISO 14001 genomgått en uppdatering. Uppdateringen kom redan 2015 men verksamheter har till september i år på sig att övergå till den nya standarden. Men arbetet med att uppdatera ledningssystemet tar tid och därför rekommenderas organisationer med den gamla versionen att påbörja sitt arbete snarast.

Den nya standarden ISO 14001:2015 ställer ökade krav på bland annat ledningens engagemang, livscykelperspektiv, intressentdialog, mätning av miljöprestanda mm. Detta innebär att en mängd rutiner och arbetssätt behöver ses över för att leva upp till de nya kraven.

Vi på TEM har mångårig erfarenhet av att utveckla och uppdatera miljöledingsystem och har hjälpt ett stort antal verksamheter med övergången till den nya standarden. Vi har dessutom medarbetare som är certifierade revisionsledare enligt ISO 19011.

Vi hjälper er gärna med att till exempel:
- Identifiera de bitar som saknas i ert nuvarande ledningssystem (gap-analys)
- Rekommendera åtgärder
- Uppdatera era rutiner och instruktioner
- Ge råd och tips inför arbetet med uppdateringen

 

Kontakta gärna oss om ni står inför en kommande omcertifiering så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till!
+46 (0)40-606 55 80

 

Ps. om ni hellre vill ansvara för uppdateringen själva erbjuder vi också kurser i ISO 14001:2015 där ni under en dags utbildning får lära er om de nya kraven och vad som förväntas av er verksamhet inför en omcertifiering.

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.