sven

Total Sustainability Management – årets sista nätverksträff med CSR Skåne

CSR SkaneIgår var det fullsatt när Scandic stod värd för årets sista nätverksträff med CSR Skåne. Temat var Total Sustainability Management där talarna gav många exempel på hur hållbarhetsarbetet kan integreras i verksamhetens olika delar. Stort tack till er för mycket intressanta presentationer!

Dagens första talare var hotelldirektörerna Anna Boudrie och Thomas Ivarsson från Scandic som berättade om deras hållbarhetsarbete där fokus ligger på såväl miljöfrågor som socialt ansvarstagande. Målsättningen är att vara en inkluderande arbetsplats och hantera hållbarhetsfrågorna med fokus på både personal och gäster. ”Vi ska hjälpa våra gäster att göra hållbara val” sa de bland annat. 

Därefter fick vi lyssna på Susanne Arvidsson som är docent på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och forskar om hållbart företagande. Hon pratade bland annat om behovet av ett systematiskt hållbarhetsarbete där tydlig ansvarsfördelning, styrning, kontroll och uppföljning är viktiga delar. Dessutom kan företag bli bättre på att kommunicera syftet med sitt hållbarhetsarbete, hantera sina intressenter och använda lämpliga nyckeltal.LU2                                                   Susanne Arvidsson

Nästa talare var Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör i Region Skåne. Hon berättade om hur regionen kan verka för en hållbar utveckling, till exempel genom att hålla innovationsupphandlingar och i övrigt arbeta med hållbar upphandling samt driva samverkansprojekt med olika aktörer och stärka folkhälsan. Här är det förebyggande arbetet mycket viktigt menade hon.

Eftermiddagen fortsatte med en presentation av Johanna Landberg som är hållbarhetschef hos en av nätverkets nyaste medlemmar, SPP. Johanna berättade att SPP som kapitalförvaltare kan påverka på olika sätt, till exempel genom att utföra hållbarhetsanalyser och välja att inte investera i branscher och företag som inte lever upp till SPP:s krav. Johannas uppmaning till andra var att se över hur företagets pengar investeras och göra aktiva val ur ett hållbarhetsperspektiv. Det är dessutom numera bevisat att det är mer lönsamt att välja hållbara alternativ vid placering av pensionspengar.

Sist ut var Irina Lindquist, ansvarig för Schneider Electrics sjukvårdssegment i Sverige, som med fokus på just hållbar sjukvård redogjorde för hur tekniska lösningar kan användas för bland annat energieffektivisering. Hon menade att många lågt hängande frukter redan hanterats och att det finns behov av nya innovationer.

Träffen avslutades med ett julmingel där glögg och julgodis stod framdukat. Nu önskar vi alla medlemmar God jul och Gott nytt år och så ses vi igen 2018! 

SPP                                                   Johanna Landberg

 

 

 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.