sven

CSR Skåne välkomnar Castellum som ny medlem!

Vi hälsar ytterligare en ny medlem välkommen till nätverket CSR Skåne. För Castellum är framtidens fastigheter självklart byggda på ett hållbart sätt och genom sitt deltagande i nätverket ser de fram emot att dela erfarenheter och kunskaper med andra medlemmar med ett starkt hållarhetsintresse och -engagemang! Vi låter Castellum presentera sig själva: 

 


Castellum är ett stort fastighetsbolag, ett av Sveriges största, som hjälper företag att utvecklas och människor att växa i 20 tillväxtorter – från Köpenhamn i syd till Sundsvall i norr. Castellum är också ett litet fastighetsbolag som arbetar nära våra kunder. Vad vi än gör är människan i centrum och fastigheten runtom.

Castellum tror på ansvarsfullt företagande. Hållbarhetsarbetet är en integrerad och naturlig del av verksamheten. För oss är det en självklarhet att bidra till utvecklingen av det hållbara samhället; att skapa ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara lösningar. Det handlar bland annat om att använda naturresurser så klokt och effektivt som möjligt, samt att vara en engagerad part i de regioner där vi är verksamma. Därför engagerar vi oss till exempel i CSR Skåne – för att knyta kontakt samt dela erfarenheter och kunskap med andra organisationer med ett hållbarhetsintresse.

Det innebär också att vi miljöklassar fastighetsbeståndet. Castellum har flest miljöcertifierade fastigheter i Sverige. Vi bygger också den första kontorsbyggnaden i Norden som registrerats för att certifieras enligt WELL; en internationell standard som väger in människors välbefinnande i arbetslivet.

Castellums hållbarhetsarbete har uppmärksammats internationellt genom flera stora priser. Castellum är till exempel korad etta, som den mest hållbara fastighetsutvecklaren i världen, av GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark). Castellum har dessutom, som enda nordiska fastighetsbolag, valts in i Dow Jones Sustainability Index, som inkluderar de bolag inom alla branscher i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

 

 

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.