sven

Lyssna på Vetenskapsradions intervju med Daniel Eriksson på TEM

Förra veckan hade vi på TEM besök av Vetenskapsradion på P1 som gjorde en intervju med vår medarbetare Daniel Eriksson. Daniel är grundare till TEM:s nätverk Nordic Center for Sustainable Healthcare och det är i samband med nätverket arbete för en mer hållbar sjukvård som radioprogrammet tog form. Det var journalisten Ylva Carlqvist Warnborg som utvecklade programmet med temat ”Så kan sjukvården bli klimatsmartare”.

”Sjukvården är en viktig aktör när det gäller miljöfrågorna, dels eftersom man har en stor miljöpåverkan men även dels som en inspiratör till resten av samhället. Man kan vara en föregångare och testa nya innovationer” Säger Daniel Eriksson.

Vi bjöd även in Kristina De Geer, Miljöstrateg på Region Skåne, som berättade bland annat om den innovationsupphandling som de utfört för att ta fram mer hållbara förkläden till vårdpersonalen. Detta är en av de produkter Region Skåne upphandlar som har minskat svinnet och avfallet från verksamheten. 

För att lyssna på avsnittet ”Så kan sjukvården bli klimatsmartare” från Vetandets Värld klicka på länken här >>

Om du är intresserad av hur vi arbetar med hållbar sjukvård och vårt nätverk, NCSH, kan du läsa mer på hemsidan här >>

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2020 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.