sven

PremiumLight hjälper dig att välja rätt lampa

premiumlightStiftelsen TEM är den svenska partnern i EU-projektet PremiumLight. Från svensk sida är även Energimyndigheten en part. Andra deltagande länder är bla Estland, Danmark, Italien, Finland, Storbritannien, Tjeckien, Österrike, Tyskland, Portugal och Spanien. Projektets mål är bland annat att bistå marknaden och konsumenten i övergången till modern belysning och då främst LED-belysning.

Att byta ut sina gamla glödlampor mot LED- och lågenergilampor är alltid en bra affär både för miljön och din plånbok. För att du ska hitta den bästa lampan har vi nu publicerat ett test av en rad lampor som kan köpas från butiker och från webben.

Från att man tidigare bara behövde titta på antalet watt för att välja lampa har det nu blivit betydligt många fler aspekter att ta hänsyn till i val av lampa. En uppsjö av olika alternativ finns tillgängliga på marknaden av både bra och dålig kvalitet. Vi vill med detta test hjälpa till att identifiera märken som uppfyller kraven på god belysning.

Om du vill ha tips på bra lampor och vad du ska tänka på vid val av lampa, gör ett besök på www.PremiumLight.eu

Har du några frågor kontakta projektledare Johannes Brundin:  eller +46 (0)708-92 73 05

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.