sven

Gratis utbildning om kemikaliesubstitution för miljönätverksmedlemmar

Vi på TEM har glädjen att erbjuda alla medlemmar i våra miljönätverk en kostnadsfri heldagsutbildning/seminarium i kemikaliesubstitution. Seminariet hålls av Anna Lennquist på the International Chemical Secretariat, ChemSec.

På grund av begränsat utrymme i TEMs lokaler i Malmö, samt för att möjliggöra för diskussion och workshops, är antalet platser begränsat till 25.  Först till kvarn för anmälningar gäller. Max 2 personer från respektive organisation. TEM bjuder på fika under dagen, men lunch betalas individuellt.

Om utbildningen: Målet med seminariet är att ge deltagarna grundläggande kunskap och praktiska verktyg för fortsatt arbete med utfasning av farliga kemikalier. Frågor som diskuteras är:

·         Vilka intressen har olika parter av substitution?

·         Hur identifierar man kemikalier som bör fasas ut?

·         Hur och var kan man få kunskap om alternativ?

·         Hur vet man att ett alternativ är bättre?

·         Vad kostar ett utbyte?

 

Att få del av andras erfarenheter och exempel kan underlätta utfasningen av många oönskade kemikalier. När erfarenheter och exempel saknas kan i stället ett mer systematiskt tillvägagångssätt vara användbart. Detta är också tanken bakom den nya web-portalen SubsPort (substitution support portal), som presenteras som en hjälp i substitutionsarbetet.

Seminariet består av korta teorigenomgångar och mycket praktiska övningar och diskussioner. Innehållet präglas till stor del av deltagarnas egna erfarenheter och behov. Deltagarantalet är därför också begränsat till 25 personer. Konceptet och utbildningsmaterialet har utvecklats av det internationella projektet SubsPort, och seminariet hålls av ChemSec, en icke vinstdrivande organisation som arbetar för en giftfri miljö.

Ansvarig: Carl Höjman 070-579 00 12
När: 1 Juni
Var: I TEM:s lokaler (karta)
Anmälan:

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2022 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.