sven

TEM bygger biogas i Zambia

Biogasanläggningen som ska byggas är en demonstrationsanläggning som ska visa på alla möjligheterna som finns med biogas. Biogasen ska produceras av matavfall vilket i reaktorn omvandlas till biogas och gödsel. Förutom att produktionen minskar utsläppen av växthusgaser ska gasen användas till flera saker, både till matlagning och till att producera elektricitet. Elen ska användas för att driva pumpar som pumpar upp grundvatten som är så rent att det går att dricka direkt.

Anläggningen placeras i utkanten av ett fattigt bostadsområde som ofta drabbas av kolera. Kolera är en allvarlig magsjukdom som orsakas av en bakterie som trivs i förorenat vatten. Genom att minska på mängden avfall i stadsmiljön och genom att kunna pumpa upp rent dricksvatten till befolkningen är det färre som kommer att insjukna i kolera.

Detta projekt är tänkt att vara startpunkt för utvecklingen av biogassektorn i Zambia och förhoppningsvis kommer det fler nya projekt inom en snar framtid.

Kontakta TEM om du vill veta mer om biogasprojektet i Zambia >>>

Vilka är vi på TEM?

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

KONTAKT


040-606 55 80
Nyhetsbrev

TEM – Value through sustainability

© 2021 Stiftelsen TEM
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.