TEM • Altonagatan 3 • 211 38 Malmö • SWEDEN • Tel: +46 (0)40-606 55 80 • E-post:

sok-mobil

Translate the page

svarzh-CNenfrdeitjaes
Datum:
23 aug 2018 13:00 - 16:00

Beskrivning

Biologisk mångfald ur ett verksamhetsperspektiv - sommarktivitet med CSR Skåne 

Årets sommaraktivitet med hållbarhetsnätverket äger rum på Alnarps Trädgårdslaboratorium - den perfekta platsen att diskutera Ekosystem & biologisk mångfald!

Fokusområdet för denna nätverksträff är FN:s globala hållbarhetsmål nr 15 som manar oss till att Skydda, återställa och främja ett hållbart nyttjande av landbaserade ekosystem, hållbart bruka skogar, bekämpa ökenspridning, hejda och vrida tillbaka markförstöringen samt hejda förlusten av biologisk mångfald.

Vi välkomnas till SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, av Mats Svensson, Servicechef. Han kommer också att berätta om hur de arbetar med de globala målen och hållbarhet i stort. Därefter kommer Björn Wiström, Forskare, att guida oss igenom Landskapslaboratoriumet Där har forskarna delat upp marken och skött områdena på olika sätt. Det har resulterat i en rad skillnader som inte bara påverkar naturens mångfald utan även hur vi som människor påverkas av den specifika omgivningen. Björn kommer även att diskutera ekosystemstjänster och biologisk mångfald under rundvandringen.

Under träffen kommer du att få insikt i hur vi genom våra verksamheter påverkar naturen omkring oss, hur vi kan dra nytta av ekosystemtjänster och i första hand se effekterna av hur vi människor kan förändra vår omgivande miljö. Eftersom Landskapslabbet naturligtvis är lokaliserat utomhus ber vi er att ta med kläder efter väder! 

 

Vad: Nätverksträff och studiebesök på SLU, Alnarp 
När:
 13.00-16.00 
Var:
 Sundsvägen 5, Alnarp 
Anmälan:
 

OBS, Som många andra arrangörer tillämpar CSR Skåne en no-show avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 h innan evanemangets starttid. Denna avgift är 200 kr ex. moms. Lägg dock märke till att det går bra att skicka en kollega i sin plats i stället. 

 

Vilka är vi på TEM?                                        

TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. 
Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver
också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.    

 

Kontakta oss!


040-606 55 80
Nyhetsbrev

 

                                                 

 

 

Scroll to top