TEM • Södra Promenaden 51 • 211 38 Malmö • Tel: 040-606 55 80 • E-post:

  Translate the page

  svarzh-CNenfrdeitjaes

  ×

  OBS!

  JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 87

  CSR Skåne besöker Alnarp!

  Datum
  23 aug 2018 13:00 - 16:00

  Beskrivning

  Biologisk mångfald ur ett verksamhetsperspektiv - sommarktivitet med CSR Skåne 

  Årets sommaraktivitet med hållbarhetsnätverket äger rum på Alnarps Trädgårdslaboratorium - den perfekta platsen att diskutera Ekosystem & biologisk mångfald!

  Fokusområdet för denna nätverksträff är FN:s globala hållbarhetsmål nr 15 som manar oss till att Skydda, återställa och främja ett hållbart nyttjande av landbaserade ekosystem, hållbart bruka skogar, bekämpa ökenspridning, hejda och vrida tillbaka markförstöringen samt hejda förlusten av biologisk mångfald.

  Vi välkomnas till SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, av Mats Svensson, Servicechef. Han kommer också att berätta om hur de arbetar med de globala målen och hållbarhet i stort. Därefter kommer Björn Wiström, Forskare, att guida oss igenom Landskapslaboratoriumet Där har forskarna delat upp marken och skött områdena på olika sätt. Det har resulterat i en rad skillnader som inte bara påverkar naturens mångfald utan även hur vi som människor påverkas av den specifika omgivningen. Björn kommer även att diskutera ekosystemstjänster och biologisk mångfald under rundvandringen.

  Under träffen kommer du att få insikt i hur vi genom våra verksamheter påverkar naturen omkring oss, hur vi kan dra nytta av ekosystemtjänster och i första hand se effekterna av hur vi människor kan förändra vår omgivande miljö. Eftersom Landskapslabbet naturligtvis är lokaliserat utomhus ber vi er att ta med kläder efter väder! 

   

  Vad: Nätverksträff och studiebesök på SLU, Alnarp 
  När:
   13.00-16.00 
  Var:
  Crafoordsalen på SLU Alnarp. Lokalen ligger i Navet, dvs. byggnad nr. 6 på denna karta: https://www.slu.se/globalassets/ew/ew-centrala/om-slu/orter/alnarpskarta-5-2016.pdf
  Anmälan:
   

  OBS, Som många andra arrangörer tillämpar CSR Skåne en no-show avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 h innan evanemangets starttid. Denna avgift är 200 kr ex. moms. Lägg dock märke till att det går bra att skicka en kollega i sin plats i stället. 

  Strategiskt hållbarhetsarbete

  TEM består av två delar som stärker varandra och gör oss till en unik verksamhet:

  • Vi är en samhällsaktör som driver nätverk och projekt inom miljö & CSR.
  • Vi är en konsultverksamhet med erfarna projektledare, konsulter, revisorer och utbildare.

  Kalender

  15 apr
  Nätverksträff: Arbetsmiljö & säkerhet
  15 apr 2020 13:00 - 16:00

  Arbetsmiljö och säkerhet

  Hållbarhet handlar inte enbart om externa faktorer så som yttre miljöpåverkan. För att våra verksamheter ska vara hållbara i ordets sanna bemärkelse krävs också att vi riktar fokus på det interna arbetet med arbetsmiljö och säkerhet för våra medarbetare. Under denna träffen kommer vi att diskutera just det. Vi kommer få lyssna på presentationer som visar varför detta arbetet är viktigt och, kanske framförallt, kommer vi att få en rad goda exempel på hur ett lyckat arbetsmiljö- och säkerhetsarbete kan utformas. 

  Mer information kommer inom kort... 

  NÄR: 15 april, 13.00-16.00
  PLATS: Vossloh Nordic, Ystad
  KOSTNAD: Gratis för medlemmar i CSR Skåne/NCSH. För övriga deltagare: 2 950 kr ex. moms.
  ANMÄLAN:  

   

  Lägg märke till att nätverksträffen är för medlemmar i CSR Skåne. För mer information om CSR Skåne, se här >>

  OBS, Som många andra arrangörer tillämpar CSR Skåne en no-show avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 h innan evenemangets starttid. Denna avgift är 200 kr ex. moms. Lägg dock märke till att det går bra att skicka en kollega i sin plats i stället.

  15 sep
  Internationalisering av hållbarhet
  15 sep 2020 09:00 - 12:00

  Den 15 september bjuder CSR Skåne in till en träff i internationalisering av hållbarhet!

  Det är inte enbart i corona tider som vi gör mycket arbete på distans. Internationalisering på hemmaplan och digitalisering är viktiga hållbara alternativ till fysisk mobilitet.

  Under förmiddagen kommer bland annat undersöka virtuella kommunikation och upprätthållande av hållbarhet på en global nivå. 

   

  Information om plats och talare kommer att annonseras vid senare tillfälle...

  14 okt
  Hållbarhet med knappa resurser
  14 okt 2020 13:00 - 16:30

   

  Många företag kämpar med en vilja om ett proaktivt hållbarhetsarbete, men har svårt att finna ekonomiskt stöd och möjligheterna för att avsätta resurser.

  Den 14 oktober bjuder CSR Skåne in till en eftermiddag på temat hållbarhet med knappa resurser. 

   

  Plats och talare kommer annonseras vid senare tillfälle...

  10 dec
  Hållbarhetsåret 2021
  10 dec 2020 09:00 - 12:00

  Den 10 december bjuder CSR Skåne in till en träff på temat Hållbarhets året 2021.

  Under förmiddagen kommer vi utforska trender inför det kommande året och avrunda hållbarhetsåret 2020.

   

  Plats och talare kommer annonseras vid senare tillfälle...

  NCSH

  Vilka är vi på TEM?

  TEM hjälper stora som små organisationer att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Vi har ett stort antal konsulttjänster inom hållbarhetsområdet, men vi driver också projekt & nätverk inom miljö, hållbar sjukvård och CSR.

  Kontakta oss!


  040-606 55 80
  Nyhetsbrev

  TEM logo